Yatay geçiş dilekçesi word

Yatay geçiş dilekçesi word

Yatay geçiş dilekçesine hangi sınıf yazılır?

– Taban puanı tutturmak kaydı ile hazırlık sınıfı ve son sınıf dahil her sınıfa yatay geçiş yapılabiliyor.

Yatay geçiş için nereye başvurulur?

Yatay geçiş için istenen belgeler eksiksiz bir şekilde topladıktan sonra ya üniversitenin öğrenci işlerine veya bölümün öğrenci işlerine (bunu üniversite belirleyecek) bizzat giderek başvuru yapmanız gerekiyor. Bazı üniversitelere online olarak başvuru yapılabiliyor.

Yatay geçiş başvuru belgeleri nasıl alınır?

1-ÖĞRENCİ BELGESİ VE TRANSKRİPT: Öğrenci Bilgi Sisteminden (obs) "Kullanıcı İşlemleri" menüsünden "Belge Talebi" sekmesinden "e-imzalı" belge talebinde bulunarak; belgeler (Mesai gün ve saatleri içinde) onaylandıktan sonra "e-imzalı" çıktılarını kendi imkanları ile alabileceklerdir.

Kuruma dilekçe nasıl yazılır?

Dilekçe hangi kurumu ilgilendiriyorsa ona hitap edilerek başlanmalıdır. Başlık ve konu eksiksiz olmalı ve sağ üst köşeye tarih atılmalıdır. Başlık tarihin alt kısmında yer almalı ve ardından metin yazılmalıdır. Dilekçeler yazım ve noktalama kurallarına uygun resmi bir dille olmalıdır.

Hangi sınıflarda yatay geçiş yapılır?

Bunun dışında hazırlık sınıfı dâhil her sınıfta yatay geçiş mümkündür. – Ortalama ile Yatay Geçiş (GNO): Ortalama ile birinci sınıfın ikinci yarıyılına başlarken ve ikinci sınıfın ilk yarıyılına (üçüncü yarıyıla) başlarken yatay geçiş yapabilirsin. Hazırlık sınıfında ortalama ile yatay geçiş yapılamamaktadır.

Üniversite 1 sınıfta yatay geçiş olur mu?

ÜNİVERSİTE 1. SINIFTA YATAY GEÇİŞ OLUR MU? Üniversite eğitiminin birinci yılı içinde yatay geçiş yapılması mümkün değildir. Yatay geçiş başvuruları not ortalamasına göre de yapılabildiği için, birinci yılın sonunda ortaya çıkan ilk yıla ait not ortalaması belli olmadan yatay geçiş başvurusu almak mümkün olmamaktadır.

Üniversiteler arası yatay geçiş nasıl yapılır?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.