En iyi omlet tarifi

En iyi omlet tarifi

Iyi bir omlet nasıl yapılır?

İyi bir omletin olmazsa olmazı iyi kalitede, tazecik ve oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtalar kullanmaktan geçiyor. Oda sıcaklığında dinlendirilmiş yumurtalar kullanmak, yumurtaların daha güzel kabarmasını sağlar. Kıvamı daha nefis olur ve kuru kuru bir omlet yememiş olursunuz.

Tavaya yapışmadan omlet nasıl yapılır?

Hazırlayacağınız omletin yapışmaması için tavayı iyice ısıtın. Yağı da ekleyip kızdırdıktan sonra omlet karışımını dökün. Böylece malzemeniz tavaya yapışmayacaktır. Tavaya koyulan yağın miktarı da omletin yapışmaması için oldukça önemlidir.

Bir omlet nasıl yapılır?

Yumurtaları bir kaseye alıp, tuz ekleyerek çırpın. Tereyağını tavada eritin, yumurtayı tavaya dökün. Yumurtanın alt kısmı biraz pişmeye başlayınca kenarlardan boşluklar açarak üst kısımda kalan sıvı yumurtanın da tavaya akmasını sağlayın, böylelikle omletiniz çok kalın olmayacak, üst kısmında sıvı yumurta kalmayacak.

Ince omlet nasıl yapılır?

Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir karıştırma kasesinde 4 adet yumurtayı bir kasenin içerisine alın.
  2. Yarım çay kaşığı tuz ve biberi birleştirin.Bir çırpıcı yardımıyla alttan üste doğru hava kabarcıkları oluşana kadar güzelce çırpın.
  3. Tavanızı ısıtın ve 1'er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.

Omlet yoğurtla olur mu?

Yoğurtlu omlet için; çukur bir kaba 3 adet yumurta kırıp, iyice çırpın. Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı rendelenmiş peynir ve damak tadınıza göre tuz ekleyip, tel çırpıcı ile iyice çırpın. … Hazırladığınız yoğurtlu omleti servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Yumurtanın kabarması için ne yapmalı?

Kabarması için içine az miktarda un katın. Arzu ederseniz bir miktar da kabartma tozu kullanabilirsiniz. Pişirirken tavanın üzerini bir kapak ile kapatın. Böylelikle hem daha fazla kabaracaktır, hem de daha güzel pişecektir.

Omlet yaparken tavaya yağ konur mu?

Omlet yaparken kullanılacak tava kalın tabanlı olmamalı. … Omlet yapılırken tereyağı ya da sade yağ tercih edilmeli. Omlet yapılırken yağ miktarı çok önemli, tavaya az yağ koyarsanız omlet yapışır ve parçalanır, çok yağ koyarsanız şekilsiz ve yağlı olur.